Sign in to follow this  
photo

[SOLVED] WidgetSpriteViewport Fixed FPS rendering

Recommended Posts

Problem

 

Fixed FPS rendering of WidgetSpriteViewport for video grabbing does not seem to work properly. See following video grabbing of provided test case where main scene and sprite viewport where both set to fixed frame rate of 60 FPS via setIFps( 1.0f / 60.f ). While main scene renders smoothly, sprite viewport shows inconsisten frame rate during video grabbing.

 

 

Also it seems like WidgetSpriteViewport renders by default at different (fixed 25 FPS) frame rates than main view. I think this behaviour should better be disabled by default as users normally expect same main and viewport update rates. If user requires different frame rates this can be explicitly set via setIFps()

viewport-videograbbing-bug.zip

Share this post


Link to post

Thanks for test scene. Assigned to devs.

Share this post


Link to post

Thanks for test scene. Assigned to devs.

 

has this been fixed ?

Share this post


Link to post

Hi Ulf,

 

Is there still a problem?

Share this post


Link to post

The default 25 FPS frame rate for WidgetSpriteViewport has been fixed in the meantime (WidgetSpriteViewport now renders at same frame rate as main window). I don't know If this fix also solves the video grabbing de-sync problem when main window is set to a fixed frame rate via setIFps(). You could verify this with the provided test scene above (passed some time since the bug report).

Share this post


Link to post

Many thanks, Ulf

We'll check it.

Share this post


Link to post

Sorry for the delay, Ulf. Issue was reproduced and passed to the developers. Thanks for feedback!

Share this post


Link to post
Sign in to follow this